2020 m. gegužės 20 d., trečiadienis

Krikštynos KARANTINO metu - skubame į pagalba su realiais patarimais iš krikštynų planavimo užkulisių!

Svečiai: tai klausimas, kuris šiuo, karantino, laikotarpiu, kelia dar daugiau galvos skausmo nei anksčiau… Visgi, sveikatos apsaugos ministerija yra atsakiusi ne vienam klaususiam, jog asmeninėse šventėse, asmeninėje erdvėje, į kurią negali patekti pašaliniai, nėra ribojamas svečių skaičius, tačiau reikia laikytis SAM rekomendacijų. Ir be abejo, čia jau reikėtų asmeniškai pagalvoti, apie vyresnio amžiaus žmones, kurie gali arba patys nelabai norėti atvykti, arba, kuriems galėtų būti gana rizikinga dalyvauti didesniame susibūrime. Kai priimamas sprendimas dėl žmonių skaičiaus ir sąrašo, reikėtų pagalvoti apie kvietimus. Visiškai priimtina tiesiog paskambinti ar parašyti, tačiau tikrai galima pagalvoti ir apie kvietimus, kuriuose bus pateikta visa svarbiausia informacija ir be abejo, juos galima siųsti tiek elektroninį variantą tiek spausdintus :) Nuotraukos iš Pinterest.



Meniu – šiaip ar taip patį meniu galima iš anksto apgalvoti, keičiantis žmonių skaičiui, keisis tik reikalingo maisto kiekis. Kalbant apie meniu reikėtų pagalvoti ar planuojama kažkas iš karštų patiekalų, ar turėti tik užkandžius, taip pat verta pagalvoti apie patogumą valgant. Jei šventė nėra didelė tikrai galima maistu rūpintis ir patiems, jeigu to daryti nesinori drąsiai galima rinktis maisto tiekėjus. Jei šventė vyksta lauke, vertėtų pagalvoti ar tikrai verta apsikrauti ir kepti kažką vietoje, kai visi svečiai bus susirinkę (nepamirškime ir dūmų kvapo drabužiuose, jei vėjas pūstų įvairiomis kryptimis). Puikus pasirinkimas norint šventėje turėti ir karštų patiekalų - karštį laikantys indai. Šiuo laikotarpiu taip pat rekomenduojama būtų pamąstyti apie variantą, kad užkandukus ir maistą būtų galima dėtis taip, kad kuo mažiau būtų paliečiama kitų gabalėlių. Sprendimas galėtų būti žnyplytės prie kiekvienos sumuštinukų ar užkandukų lėkštės, taip pat, galima iš karto daryti vienam žmogui paruoštas porcijas pasitelkiant mini stiklinėles ir indelius.



Mažojo apranga –  jei jau išsirinkote datą, renkantis rūbus atsižvelkite į pasirinktą mėnesį ir galimą oro temperatūrą bei į tai kas jums gražu :) Gal megzti rubeliai, gal pūstos suknelės, gal lengva lininė suknelė arba žavus lino kostiumėlis, o galbūt trijų dalių kostiumas. 
Vasaros krikštynoms rekomenduojame lengvus natūralius audinius, liną, medvilnę. Pavasario ir rudens krikštijamų vaikų tėvai turėtų pagalvoti apie šiltesnį rūbų variantą. Jeigu nusprendėte rengti plonais rūbeliais, tiek mergaitėms, tiek berniukams gali praversti pėdkelnės, trikotažinis arba merino vilnos smėlinukas, kepurė dengianti ausis ir natūralių spalvų pledukas. Nepamirškite, jog daugumoje bažnyčių net ir vidurvasarį daug vėsiau nei lauke.
BŪTINI krikštynų elementai - balta skraistė ir žvakė. Kai kurie kunigai, jeigu vaikas aprengtas baltais rūbais, leidžia būti be skraistės, tad jeigu nenorite jos naudoti, patarčiau neskubėti, o verčiau paskambinti pasirinktos bažnyčios kunigui ir pasikalbėti, kokia jo nuomonė šiuo klausimu.
Krikštynų dekoras: daug žmonių nusprendžia krikštynų šventę daryti teminę, laikosi vienos spalvos akcentų, tarp populiariausių spalvų: mėlyna, rausva, violetinė, geltona. Dažnai krikštynoms taikoma Rustic tema, svečių prašoma rengtis pastelių spalvų rūbais, papuošimuose vyrauja medis ir augalai. Aplinkos dekoravimui dažniausiai renkamasi: pom pom`sai, traukto popieriaus girliandos, vėliavėlių girliandos, led lempučių užuolaidos, mediniai užrašai krikštynos, vaiko vardo raidė, šviečiantys užrašai, angelų statulėlės. Stalui dekoruoti siūlome naudoti sezonines tuo metu žydinčias gėles, žvakes. Pagal jūsų norimą temą naudokite ir indus maisto patiekimui, pavyzdžiui maistą dėkite ant medinių lentelių, veidrodinių padėklų arba vienodų popierinių lėkščių. Nepamirškite, kad taisyklių nėra, kokios temos norisi, tokia krikštynas galite ir daryti.
Fotografija ir foto zonos dekorassiūlome pagalvoti, kokių nuotraukų norite: ceremonijos, vaikučio aprengimo, tėvų, krikšto tėvų ir vaiko, visų svečių, prigaudytų šventės akimirkų, darytų parke, šventės vietoje ar prie krikštynų dekoracijų. Išsigryninę lūkeščius žinosite kiek laiko reikia rezervuoti fotografui ir ar jums reikia pasiruošti fotokampą šventės vietoje. Pateikiame keletą pavyzdžių iš Pinterest ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą